Aantal doden week 12 hoger dan normaal

Aantal doden week 12 hoger dan normaal – Uitvaart .nl


3 april 2020

Het CBS meldt dat er in week 12 (16/22 maart) 3575 mensen zijn overleden. Dat zijn er meer dan vijfhonderd meer dan in dezelfde week vorig jaar. Tijdens de zware griepgolf van 2018 lag het aantal doden per week wekenlang hoger.

Het hogere sterftecijfer is volgens het CBS het gevolg van het coronavirus. De NOS meldt dat het cijfer van het CBS bevestigd dat het werkelijke aantal coronadoden veel hoger is dan de aantallen die het RIVM dagelijks publiceert. In week 12 meldde het RIVM 233 coronadoden, dat waren er in werkelijkheid waarschijnlijk dus ruim meer dan de helft meer. Donderdag (2 april) meldde het RIVM dat er tot nu toe 1339 officiële coronadoden in Nederland. Dit gaat om slachtoffers die zijn getest en waarvan men met zekerheid weet dat ze besmet waren. Het werkelijke aantal slachtoffers zal mogelijk dus veel hoger liggen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties

Uw reactie op dit artikel


Landelijk meldpunt overlijden
088 – 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn